
Hostelet serverade frukost mer utsikt!



Det första vi gjorde efter frukost var att ta oss till skräddaren Sewing Bee. Hoi An är känt för att skräddarsy kläder och efter research hittade vi en skräddare vi kände oss nöjda med. Det kändes verkligen toppen från första stund. Det låg i Cloth Market, vilket innebär att få fort du går in börjar alla butiker skrika efter dig, men inte på Seewing Bee. De var så omhändertagande, proffsiga och försökte aldrig sälja på oss något vi inte ville ha. Så man fick alltså visa bilder på plagg man ville ha, välja att utveckla designen, välja tyg och färg/mönster. Jag valde att få en två kjolar och en topp sydd. Tanken var att ena kjolen och toppen skulle vara ett set men de passade bättre med andra plagg. Eline sydde hela sju plagg!


Det bjöds på kaffe mer kondenserad mjölk
På kvällen besökte vi night market och det är alltid mysigt med marknader efter solen gått ner, speciellt denna med alla lyktor. Jag såg en butik med gonggongs och fastnade direkt, det fanns inte så mycket annat att göra än att skeppa hem en! (Och en till mamma). Jag har även fyndat kokosskålar mer skedar och ett par örhängen. Tur att jag är ett sånt prutproffs!




Jag och Eline hittade ett favorit-matställe som låg ca två min från vårt hostel, Avos & Mangos och det är precis som det låter - en meny specialiserad på avokados och mango, drömmigt! Ingen av oss klarar av asiatisk frukost så där äter vi sällan local. En av gångerna unnade vi oss "lovers set meny" som vi kikat på sen dag ett!

Avokado/mango smoothie, vårrullar fyllda med avokado och mango mer sesamsås, mango och avokadosallad och guacalamole som man fix mixa ihop själv med bröd. Samt mangopuddingen nedan. 55kr/pp, så billigt med lyx för oss!


En annan frukost från Avos&Mangos, toast med massa gottis på tillsammans med min (jag tror favorit) vietnamesiska kaffe med kokos!
Dag två hyrde vi scooters och tog oss till stranden. Det första vi såg när vi kom fram var en regnbåge kring solen, något jag aldrig sett tidigare. Det visade sig vara ett naturfenomen som kallas solhalo. Till middag den dagen åt vi vegobuffé, vilket typ är det mest prisvärda du kan äta. Betalade ca 15 kr för ett stort mål mat jag knappt orkade äta upp! Eline är vegan så det blir ofta att vi äter på såna ställen, vilket inte är mig emot då det ibland känns lite risky att äta kött på lokala restauranger och hittills har vi bara ätit smaskigt!

Halon!





Vår sista fitting av kläderna hade vi timmen innan vi lämnade Hoi An men vi blev båda iaf väldigt nöjda med våra kläder och kan verkligen rekommendera hela upplevelsen, så kul att få vara designer en gång i livet!



Nästa destination: Phong Nha!
